منتديات بودي باشا (*_*) pode pasha
اهلا بكم نرجو التعريف بانفسكم او التسجيل

وشكرا لزيارتكم
منتديات بودي باشا (*_*) pode pasha
اهلا بكم نرجو التعريف بانفسكم او التسجيل

وشكرا لزيارتكم
منتديات بودي باشا (*_*) pode pasha
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات بودي باشا (*_*) pode pasha

||افلام|العاب|برامج|عروض مصارعه|عروض كره قدم|مسرحيات|قران كريم|احاديث نبويه|الطبخ والماكولات||
 
الرئيسيةاختصار الروابطأحدث الصورالتسجيلدخول
بسم الله الرحمن الرحيم وما يلفظ من قول الا ولديه رقيب عتيب صدق الله العظيم

 

 طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بودي باشا
Admin
Admin
بودي باشا


عدد المساهمات : 140
نقاط : 48367
تاريخ التسجيل : 03/04/2011
العمر : 26
الموقع : مصر

طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  Empty
مُساهمةموضوع: طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر    طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  Emptyالأربعاء أبريل 06, 2011 6:22 am

طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر
ازيكم يا مزيكاويه يا لولبيات ههههههههههه النهارده هاعمل طريقه الرقاق من اول العجين ممكن واحده ناصحه تقوليمانشتريه جاهز ونريح نفسنامش في المود خالصها قولها ده لو انتي في مصر انما احنا برة مصر بندور عليه زي المخدرات ومعلش هاطول عليكوا يعني انا مش محترفه اوي ولا حاجه بس الحاجه ام الاختراع وابوه كمان وجربت مرة واتني لحد ما الحمد للله ما بقتش احرم جوزي من الرقاق ده ابدا نخش بقي علي المهم
اولا نحضر 4 اكواب دقيق منخولين في ايناء وذره ملح عليهم وبعدين نعجن بماء دافئ والكميه مش محدده المهم نعجن لغايه ما العجينه تلم وتبقي حلوة زيكم كده ونلت ونعجن زي مانا بلت واعجن كده برضه وبعد ماندوخها من اللت والعجن دايخةنيسبها تريح لها ساعه كده وبعدين نجيبها ونقسمها لكور طبعا نرش الترابيزة اللي هانشتغل عليها مثلا بالدقيق ونرص الكورات عليها ونرش فقهم شويه دقيق صغيرة بس عشان ماتنشفش زي كده
طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  12953020728231



وبعدين يا حلوات نجيب كورة كورة ونفردها علي حاجه مرشوشه دقيق عشان ماتلزقش انا بشتغل علي ترابيزة المطبخ ونبططها الاول بادينا وبعدين نفرد بعصايه الفرد او المردانه وبرضه بادينا نشد يعني نعما اكروبات لغايه مانرقها عشان ماتبقاش جامده وتخينه لما تستوي وبعدين نكون مولعين الفرن علي درجه حراره متوسطه ونسيب الباب مفتوح واحنا بنسوي طبعا ونحط اول رقاقه عملناها
في الفرن عشان تستوي ونفرح كده بنفسنا وهي بتقب واثناء ماحنا بنسوي نحاول نفرد واحده تانيه بس ناخد بالنا من اللي في الفرن عشان بيستوي بسرعه ونقلبه علي الناحيتين وبس نستمر لغايه ما الكميه تخلص زي كده

طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  12953021629423

وبعد كده نيجي للصنيه انا عملتها تاني يوم نعمل ايه بقي
1- نعصج اللحمه المفرومه ونسيبها
2-نسيح شويه سمنه او زبده او الاتنين علي بعض ونسيبهم جمبنا
3- نجيب حاجه واسعه صنيه مثلا عشان نبلل فيها الرقاق ونحط فيها ايه بقي نحط شويه شوربه سخنه حلوة كده وعليهم شويه لبن ولو محتاجه بهارات حطي فلفل اسود ملح كمون اللي انتي عاوزاة(انا بحط الصنيه دي علي نار البوتجاز واوطيها عشان تفضل سخنه وانا ببل)
4-ندهن الصنيه اللي هانسوي فيها الرقاق
ونعمل ايه بقي نجيب اول رقاقايه ونبلها في الشوربه السخنه نبللها كويس وبعدين نحطها في الصنيه اللي هانسويه فيها وندهن وشه بادينا كده سمنه خفيفه من اللي سايحناهاونعمل الحكايه دي في اول قسم من الصنيه وليكن اربع رقاقات وندهن بين كل واحده مسحه سمن
خلاص كده نجيب بقي اللحمه المفرومه ونحطها زي كده
طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  12953022586752
وبعدين نحط باقي الرقاق اللي هما اربعه برضه ونمسح سمنه بين كل واحده وعلي اخر واحده نرش كده شويه سمنه ونقولها باي علي الفرن ونسيبها تستوي من تحت
ونحضر صفار بيضتين ونضربهم مع شويه لبن وفلفل وملح ونطلع الصنيه ندهن الوش بالبيض زي كده

طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  12953023459577طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  12953023459577


ندخلها تاني تاخد وش وبعدين نطلعها ونطفي الفرن ونشربها شوربه كويس وتكون شوربه سخنه وندخلها تاخد حرارة الفرن عشان تقعد كده علي رواقه تشرب شويه الشوربه اللي حطناها عليها
وبعدين هانلاقيها كده

طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  12953026845357

ودوقي بقي احلي صنيه رقاق فيكي يا مصر ويا سعوديه ويا كل الدول العربيه استنوا معلش عارفه اني زهقتكوا بس الطبق ده هايروح فين
طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر  12953025717651

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://podepasha.co.cc
 
طريقه الرقاق من العجينه للصنيه من مطبخ ام صلاح اللولبيه بالصوررررررررررررررررر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  وصفات الخبز المغربى(المجمر والبطوط والحرشة) من مطبخ AMOULA
» الأهلي ينفي التفاوض لضم صلاح أمين مهاجم طلائع الجيش

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات بودي باشا (*_*) pode pasha :: منتدي حواء :: مقبلات و معجنات-
انتقل الى: